Skip to content
Predavanje - Svemirski letovi
Jaša Čalogović   
Ponedjeljak, 15 Ožujak 2010
thumb_svemirski-letovi.jpgU četvrtak, 18. ožujka  2010. u 18 sati u kino dvorani Tehničkog muzeja (Savska cesta 18, Zagreb), održati će se popularno predavanje za građanstvo na temu: „Svemirski letovi – danas I sutra ". Predavač je Ante Radonić, a više o predavanju možete saznati pod opširnije.
Opširnije...
 
Predavanje – Saturn na našem nebu
Jaša Čalogović   
Nedjelja, 07 Ožujak 2010
thumb_saturn.jpg U četvrtak, 11. ožujka  2010. u 18 sati u planetariju Tehničkog muzeja, (Savska cesta 18, Zagreb) održati će se popularno predavanje za građanstvo na temu: „Opozicija planeta Saturna". Predavač je Ante Radonić, a više o predavanju možete saznati pod opširnije.
Opširnije...
 
Ponovno pokrenuta stranica E-škole astronomije
Jaša Čalogović   
Utorak, 02 Ožujak 2010

eskola-banner.jpgNa radost svih učenika, studenata i ljubitelja astronomije stranica E-škola astronomija nakon poduže pauze ponovno je pokrenuta. E-škola za područje astronomije je edukacijski projekt kojeg provodi Zvjezdarnica Zagreb. Projekt je temeljen na aktivnoj komunikaciji putem internetskih resursa učenika i njihovih nastavnika sa znanstvenicima sa sveučilišta i instituta.
Na stranici i svi ostali ljubitelji astronomije mogu pronaći bogat izbor zanimljivih sadržaja iz astronomije. Također, projekt omogućuje i individualni rad učenika u području astronomije, te općenito usmjerava i potiče na daljnje sveučilišno obrazovanje i znanstveni rad.

>> eskola.zvjezdarnica.hr

 
Predavanje – Eruptivni proces u Sunčevoj atmosferi
Jaša Čalogović   
Ponedjeljak, 15 Veljača 2010
thumb_eruptivni_procesi.jpgTreće predavanje pod naslovom „Eruptivni proces u Sunčevoj atmosferi“ koje organizira Institut Ruđer Bošković i Hrvatsko astronomsko društvo održati će se u četvrtak, 25.02.2010 u 16h na Institutu Ruđer Bošković u dvorani III krila. Predavač je prof. dr. sc. Bojan Vršnak (Opservatorij Hvar, Geodetski Fakultet), a sažetak predavanja u pdf-u možete pogledati ovdje.
 
Osnovno novo astronomsko društvo Vega u Čakovcu
Jaša Čalogović   
Četvrtak, 11 Veljača 2010
thumb_vega.jpgNakon dugog niza godina neaktivnosti Međimurje je konačno ponovo dobilo astronomsko društvo. U subotu, 6. Veljače 2010. u Čakovcu, osnovano je astronomsko društvo VEGA. Ono je rezultat rada nekoliko pojedinaca koji se već duže vrijeme bave amaterski astronomijom.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 41 - 48 od 111

Astronomska slika dana

The Tarantula Nebula

The Tarantula Nebula The Tarantula Nebula


On-line_predavanja

E-skola astronomija

physics-today.jpg

physics-today.jpg

CAP Journal

Medunarodna astronomska godina 2009